Şanlıurfa sınırında hareketlilik: Sipan Hamo kararı tartışmalara neden oldu
Haber Görseli

Şanlıurfa sınırında hareketlilik: Sipan Hamo kararı tartışmalara neden oldu

Suriye’de Sipan Hamo’nun Doğu Bölgesi’nden sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı olarak atanması Şanlıurfa sınırında bulunan Tel Abyad’da tartışmalar neden oldu.

Şanlıurfa sınırında hareketlilik: Sipan Hamo kararı tartışmalara neden oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz günlerde, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutanlarından Sipan Hamo, HTŞ yönetimi tarafından Doğu Bölgesi’nden sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Söz konusu görevlendirme özellikle Şanlıurfa sınırında bulunan Tel Abyad ve çevresinde farklı tepkilere yol açtı. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre bazı gruplar, Hamo’nun bu göreve atanmasını kabul etmediklerini ve görevlendirmeyi reddettiklerini ifade etti. 

Bu nedenle bölgede birçok kişi sokaklara çıkarak, karşıt sloganlar atmaya başladı. Yaşanan bu gelişmenin ardından gözler taraflardan gelecek açıklamalara çevrilirken, konuya ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadığı öğrenildi.

Şanlıurfa sınırında hareketlilik: Sipan Hamo kararı tartışmalara neden oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.